Samuel de Leeuw en kleindochter doen oproep: ‘Ga stemmen!’

Als holocaustoverlevende verloor Samuel de Leeuw een groot deel van zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu is hij samen zijn kleindochter Suzanne Chaja Waldram te zien in een campagnevideo voor de Europese Verkiezingen en hoopt hij mensen met zijn verhaal te overtuigen om in juni naar de stembus te gaan. 

Oorlog-overlever Samuel de Leeuw en zijn kleindochter Suzanne werden gecast voor een spotje dat in de hele Europese Unie te zien zal zijn. Hij roept op om toch vooral van je democratische stemrecht gebruik te maken.

‘Ga stemmen!’

Samuel de Leeuw verloor een groot deel van zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sinds gisteren is hij samen met zijn kleindochter Suzanne te zien in een campagnevideo voor de Europese verkiezingen. Met een duidelijke oproep: ‘ga stemmen!’

Een ultieme daad van moederliefde: zijn moeder gaf hem weg zodat hij kon onderduiken. Bij pleegouders in Limburg overleefde Samuel de Leeuw de oorlog. Samen met kleindochter Suzanne roept hij mensen in een campagnevideo voor de Europese verkiezingen op om te gaan stemmen. Want het stemrecht is iets waar vroeger voor gevochten is. “Vrijheid en stemmen was helemaal niet zo logisch”, vertelt Samuel.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen