Van der Plas: “Voortrekken Schiphol steek in de rug van boeren”

Het kabinet versoepelde de stikstofregels speciaal voor Schiphol, zodat het aantal vluchten niet omlaag hoeft, zo meldt NRC vandaag. BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas is verontwaardigd. Volgens haar betekent dit een voorkeursbehandeling voor Schiphol ten opzichte van de boeren. 

Het kabinet zou Schiphol hebben bevoordeeld met een exclusieve versoepeling van de regels. Zodat het aantal vluchten van en naar de luchthaven niet hoefde te krimpen.

Voorkeursbehandeling Schiphol

De kern van de controverse ligt in de vermeende bevoordeling van Schiphol door het kabinet, waardoor de luchthaven exclusief werd vrijgesteld van beperkingen die andere sectoren wel moeten naleven. Deze versoepeling zou zijn doorgevoerd om het aantal vluchten van en naar de luchthaven niet te laten afnemen, ondanks de aanhoudende zorgen over de impact van stikstofuitstoot op het milieu en de natuur.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Caroline van der Plas veroordeelt de vermeende bevoordeling scherp en vindt het een “steek in de rug van de boeren.” Ze bekritiseert het kabinet voor het hanteren van een dubbele standaard en benadrukte dat boeren en andere sectoren niet dezelfde privileges genieten als Schiphol.

Brussel

Minister Adema heeft echter aangegeven niet van plan te zijn om opnieuw een uitzondering voor de mestplannen aan te vragen in Brussel. Dit heeft de verontwaardiging van Van der Plas alleen maar versterkt. Ze heeft aangekondigd zelf naar Brussel te willen gaan om de kwestie aan te kaarten, waarbij ze vastbesloten is om te strijden voor gelijke behandeling voor alle sectoren. “Ik zou geen knip voor de neus waard zijn als ik dat niet zou doen,” aldus Van der Plas.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Caroline van der Plas en Schiphol terug.

Vergelijkbare artikelen