Lex Verstraaten en Corné Govaarts staan mensen bij in de laatste fase van hun leven

Vrijwilligers in de palliatieve zorg: ze staan hun cliënten bij tot het einde. Maar wat drijft deze mensen om wildvreemden tot aan hun sterfbed te begeleiden. De nieuwe serie ‘Tot het Einde’ volgt onder anderen Lex en Corné, die mensen in de laatste fase van hun leven bijstaan. Beide vrijwilligers vertellen over het belang van palliatieve zorg.

Hoe mooi het leven is, merk je pas aan de rand van de dood. Als vrijwilligers in de palliatieve zorg ondervinden vrijwilligers Corné Govaars en Lex Verstraaten dit aan den lijve. In hun werk begeleiden ze niet alleen terminale mensen tot hun einde, maar zijn ze er juist ook om familie te ontlasten en comfort te bieden.

Hoewel ze tijdens hun werk meer dan eens heftige, confronterende gesprekken voeren, geeft het ze energie.“Het gaf me zoveel meer terug dan dat ik erin stak”, zegt Lex.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen