“Ik zou een uitzending kunnen vullen met wat er allemaal fout gaat in vrouwengevangenissen”

Suzanne de Vries overleed twee jaar geleden onnodig in de gevangenis. Een vernietigend rapport over de dood van de dan 32-jarige gedetineerde laat zien dat de zorg in de Limburgse gevangenis ernstig tekort schoot. Advocaat van de nabestaanden Johan Oosterhagen schuift vanavond aan met documentairemaker Jessica Villerius, ze vertellen waarom dit slechts het topje van de ijsberg is.

Deskundigen concluderen dat de 32-jarige Suzanne mogelijk nog in leven had kunnen zijn als er in detentie beter voor haar gezorgd was. Ze overleed door gebrekkige zorg, zo blijkt nu uit een rapport. Documentairemaker Jessica Villerius deed voor haar documentaire ‘Zitten en zijgen’ onderzoek naar vrouwengevangenissen en ziet dat het verhaal van Suzanne niet op zichzelf staat. “Ik zou een uitzending kunnen vullen met wat er allemaal fout gaat in vrouwengevangenissen”, aldus Villerius.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen