Skilegende Marcel Hirscher maakt sensationele comeback voor Nederland

Hij stopte in 2019 met zijn carrière en geldt als een van de beste alpineskiërs aller tijden: de Oostenrijker Marcel Hirscher. Nu staat de zevenvoudig wereld- en tweevoudig olympisch kampioen voor een spectaculaire comeback. Hirscher, die een Nederlandse moeder heeft, wil zijn rentree als professioneel skiër maken onder de Nederlandse vlag. We praten erover in Op1 met oud-skiër Maarten Meiners en sportjournalist Sieb Oostindie.

De Nederlandse wintersportwereld staat op zijn kop met het opwindende nieuws dat Marcel Hirscher, beschouwd als een van de grootste alpineskiërs aller tijden, terugkeert naar de competitie en dit keer onder de Nederlandse vlag. Met zeven wereldkampioenschappen en twee Olympische gouden medailles op zijn naam, brengt de Oostenrijkse ski-icoon een golf van opwinding en hoop naar het Nederlandse skiën.

Fantastisch

Oud-skiër Maarten Meiners, die de Nederlandse skigemeenschap met zijn eigen prestaties heeft geïnspireerd, deelde zijn enthousiasme over Hirscher’s beslissing: “Dit is fantastisch voor de Nederlandse sport en de Nederlandse skisport”, vertelt Meiners, die als eerste Nederlandse skiër op de Olympische Spelen uitkwam.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de comeback van Marcel Hirscher terug.

Vergelijkbare artikelen