Er dreigt een eind te komen aan de oer-Hollandse rookworst

Door de stamppot, in de snert of gewoon op een broodje: vrijwel iedereen geniet weleens van een rookworst. Maar daar dreigt een eind aan te komen. De oer-Hollandse lekkernij blijkt veel schadelijker voor de gezondheid dan gedacht en er hangt een Europees verbod in de lucht. We bespreken met tv-kok Yvette van Boven wat er aan de hand is en of een verbod nog voorkomen kan worden.

Niets zo Hollands als een bord boerenkool. Natuurlijk met echte rookworst. Maar mogen we die wel blijven eten? In Brussel wordt daar woensdag over besloten. En dat komt doordat er tegenwoordig rookaroma wordt toegevoegd. Yvette van Boven legt uit wat er aan de hand is. “Er staat dat het product gerookt is, maar dat is niet altijd zo.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen