Nieuwe Arnhemse schuldenaanpak: gemeente neemt schulden van gezinnen over

De gemeente Arnhem wil de spiraal van armoede en schulden doorbreken. In de armste wijk van Nederland neemt de gemeente schulden van 40 tot 60 gezinnen volledig over. Is het kwijtschelden van schulden dé oplossing voor mensen met geldproblemen? Arnhemse wethouder Mark Lauriks schuift aan om de plannen toe te lichten. Samen met Arnhemse jongerenwerker Jaouad Najih en onderzoeker Schulden en Incasso Rosanne Oomkens is hij te gast bij Op1.

De gemeente Arnhem gaat van 50 huishoudens alle schulden kwijtschelden – zomaar. Wethouder Mark Lauriks vertelt waarom. “Mensen ontkennen dat ze schulden hebben, terwijl we de ongeopende enveloppen naast de deur zien liggen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen