De formerende partijen willen asiel tot crisis bestempelen

Asiel tot crisis bestempelen in een uiterste poging om de grenzen tijdelijk te kunnen sluiten voor asielzoekers. Dit plan ligt naar verluidt op tafel bij de formerende partijen. Migratie-deskundige Jan van de Beek is enthousiast, maar hoogleraar migratie Marlou Schrover heeft haar bedenkingen. Ze schuiven beiden aan bij Op1 om dit plan van commentaar te voorzien.

Asiel blijft als graat in de keel van de formatie steken. Vorige week nog liep Wilders boos van tafel, deze week lijken de formerende partijen asiel tot crisis te verheffen. Dát zou hen de kans bieden om
een tijdelijke asielstop mogelijk te maken. “Het is een van de goede ideeën die je kan toepassen”, zegt Jan van de Beek. Marlou Schrover is het daar niet mee eens. “Het is de vraag of het wel een crisis is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen