Rob Oudkerk ziet fusie PvdA/GroenLinks niet zitten

PvdA-lid Rob Oudkerk heeft zich geërgerd aan moties die werden ingediend door GroenLinks-leden op het gezamenlijke partijcongres van PvdA/GroenLinks. In deze moties werd zionisme fascistisch en discriminerend genoemd wordt. Over een fusie tussen PvdA/GroenLinks zegt hij: ‘’Ik geloof niet dat PvdA-leden zich kunnen verenigen met dit soort zaken. Een fusie is op dit moment geen goed idee”, zei het PvdA-lid aan tafel bij Op1.

Tijdens het partijcongres zijn er een aantal moties ingediend die zeggen dat zionisme, fascisme is, aldus Oudkerk. Tot zijn opluchting zag het PvdA-lid dat de betreffende moties niet worden aangenomen. Toch stemt dit hem allesbehalve tevreden. ”Dat 480 mensen op het congres van GroenLinks voor zo’n motie stemmen, daar krijg ik pijn van in mijn buik. Als social democraat in hart en nieren, geloof ik niet dat PvdA-leden zich kunnen verenigen met dit soort zaken. Een fusie van PvdA/GroenLinks is op dit moment geen goed idee.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Wat ontbreekt is historisch besef

Oudkerk laat niet onbenoemd dat er veel jonge mensen zijn binnen de partij die het goede willen en enthousiast zijn. De vraag rijst dan ook wat er binnen de partij ontbreekt. Oudkerk heeft voor zichzelf de conclusie getrokken dat dit het gebrek aan historisch besef moet zijn. Veel van de bovengenoemde moties zijn ingediend door de jongere tak van GroenLinks. ”Ze hebben geen idee wat ze opschrijven”, selt Oudkerk. Desalniettemin steekt hij de hand ook in eigen boezem. ”Misschien is het wel de schuld van mijn generatie dat we dingen hebben laten lopen”, besluit hij.

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen