“83% van de PVV-stemmers willen dit jaar nog opnieuw naar de stembus”

‘Een eng mannetje dat snel moet opkrassen’. Geert Wilders maakte zich aan de formatietafel niet populair door op platform X hard uit te halen naar staatssecretaris Eric van der Burg, die in een debat zei dat het ‘uitstekend’ is als er geen kabinet Wilders 1 komt. Wat betekent Wilders’ gedrag op X voor de formatie? Oud-informateur Henk Kamp en politiek verslaggever Thomas van Groningen schuiven aan bij Op1. 

Een recente peiling onder PVV-kiezers heeft een duidelijk signaal afgegeven: de achterban van Geert Wilders staat vastberaden achter hun leider en wil dat hij de formatie opblaast als zijn eisen op het gebied van migratie niet worden ingewilligd.

Pikante peiling PVV-stemmers

Volgens de peiling, uitgevoerd door onder andere Maurice de Hond, geeft aan dat PVV-kiezers de migratie eisen van Wilders belangrijk vinden. Anders moet hij de formatie stoppen. “81% van de kiezers vindt dat Wilders de formatie moet opblazen als zijn eisen op het gebied van migratie niet ingewilligd worden”, vertelt Thomas van Groningen. Dit wijst op een diepgewortelde frustratie onder de aanhangers van de PVV over het uitblijven van daadkrachtig beleid op het gebied van immigratie.

De peiling onthulde nog een andere opvallende bevinding: een overweldigende meerderheid van 83% van de PVV-stemmers geeft aan dat ze dit jaar nog graag opnieuw naar de stembus zouden gaan om op die manier meer stemmen te winnen en een kabinet te vormen zonder NSC van Pieter Omtzigt. Dit cijfer weerspiegelt de ontevredenheid en het verlangen naar verandering binnen de PVV-aanhang, en suggereert dat zij bereid zijn om hun stem opnieuw te laten gelden als ze het gevoel hebben dat hun belangen niet adequaat worden vertegenwoordigd.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de formatie terug.

Vergelijkbare artikelen