Jörgen Raymann en Jean-Paul Heck over de film ‘Back to Black’

Back to Black, een film over het leven van Amy Winehouse ging vandaag in première. Cabaretier Jörgen Raymann en muziekjournalist Jean-Paul Heck hadden de eer om Amy Winehouse ooit te ontmoeten en zagen de film. Samen schuiven ze aan bij Op1.

Ze is misschien wel de meest besproken artiest van het afgelopen decennium: Amy Winehouse. Veel mensen hebben een mening over haar, maar weinig Nederlanders hebben haar ook echt gesproken. Jörgen Raymann en Jean Paul Heck wel.

Een nieuwe film over het leven van de legendarische Amy Winehouse, getiteld ‘Back to Black’, roept gemengde reacties op bij twee bekende Nederlandse persoonlijkheden: cabaretier Jurgen Raymann en muziekjournalist Jean Paul Heck. Terwijl de film een kijkje biedt in het tumultueuze leven van de iconische zangeres, beweren Raymann en Heck dat het verhaal een cruciaal aspect mist: de donkere kanten van Winehouse’s strijd met verslaving en mentale gezondheid.

‘We kennen de ellende’

Amy Winehouse, die op jonge leeftijd overleed en daarmee een muzieklegende werd, staat bekend om haar unieke stem en soulvolle muziek, maar ook om haar publieke worstelingen met verslaving en persoonlijke demonen. Raymann en Heck, die Winehouse beiden persoonlijk hebben ontmoet en geïnterviewd, geloven dat de film ‘Back to Black’ te veel focust op de artistieke triomfen van Winehouse en te weinig op de duistere realiteit van haar leven. “Wij kennen de ellende,” zegt Raymann. “Ze verdient een mooi verhaal”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Back to Black terug. 

Vergelijkbare artikelen