Dennis Heijn over zijn boek ‘Tegen de stroom’

37 jaar geleden werd zijn vader, AH-topman Gerrit Jan Heijn, ontvoerd en vermoord. Nu schrijft Dennis Heijn een spannende thriller, opgedragen aan zijn vader. In het boek zitten herinneringen van toen verwerkt. Bij Op1 vertelt Dennis Heijn er alles over.

De geruchtmakende ontvoering van Albert Heijn-topman Gerrit Jan Heijn in de jaren tachtig blijft een intrigerend hoofdstuk in de Nederlandse geschiedenis. Voor zijn zoon, Dennis Heijn, was deze tragische gebeurtenis niet alleen een schokkend moment, maar ook een bepalend punt in zijn leven.

Dennis Heijn is nog maar een jonge volwassene als zijn vader in 1987 wordt ontvoerd en later vermoord, ondanks de wanhopige oproepen van zijn familie. Deze gebeurtenis laat een diepe indruk achter op de jonge Heijn, die zijn leven lang geconfronteerd wordt met de nasleep van deze traumatische ervaring.

Hoewel Dennis aanvankelijk niet van plan was om over de ontvoering van zijn vader te schrijven, heeft hij nu, 37 jaar later, besloten om zijn herinneringen om te zetten in een thriller. Hij put inspiratie uit zijn persoonlijke ervaringen en de impact die de ontvoering op zijn leven heeft gehad.

‘Bloed kruipt waar het niet gaat kan’

“Bloed kruipt waar het niet gaan kan,” zegt Dennis Heijn over zijn keuze om te schrijven over een gebeurtenis die zo diep verweven is met zijn eigen identiteit. Door zijn thriller hoopt hij niet alleen een spannend verhaal te vertellen. Maar ook een eerbetoon te brengen aan het leven en de nalatenschap van zijn vader.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Dennis Heijn terug.

Vergelijkbare artikelen