Jesse Klaver vindt het kiezersbedrog dat minimumloon niet verhoogd wordt

Er komt toch geen extra verhoging van het minimumloon. BBB gaat tegenstemmen in de Eerste Kamer, waardoor er geen meerderheid is. Kiezersbedrog, vindt Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA. Want wat is er gebeurd met de beloftes rondom bestaanszekerheid?

Hoewel bestaanszekerheid een van de kernthema’s was tijdens de campagne van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen, is er volgens Klaver nog weinig gebeurd om de bestaanszekerheid te verbeteren. “Iedere partij zij: we gaan het minimumloon verhogen. Ze hebben er nota bene de verkiezingen ermee gewonnen.”

Toch lijkt, tot teleurstelling van Jesse Klaver, een verhoging van het minimumloon er niet te komen. De fractie van de BBB in de Eerste Kamer zal tegen stemmen. “Het voorstel wat er ligt, wordt weggestemd. En de onderhandelende partijen komen niet met een alternatief voor de verhoging van het minimumloon.”

Als reden van het afketsen van de verhoging van het minimumloon wordt de financiële dekking opgevoerd. Klaver nodigt de formerende partijen dan ook uit om over een dekking te praten. “Ik kan zo nog 15 andere dekkingen bedenken. Het bedrijfsleven moet nooit een pinautomaat zijn, zoals burgers geen pinautomaat moeten zijn. We moeten de lasten en de lusten in de samenleving eerlijk delen. Dan mogen bedrijven die veel winst maken best een klein beetje meer belasting betalen.”

Russische beïnvloeding

Verder uitte Klaver zich aan tafel bij Op1 zijn over Russische beïnvloeding van het Europees Parlement en de komende verkiezingen. “Ik heb volledig vertrouwen in de verkiezingen, ik heb er geen vertrouwen in dat dit zonder Russische inmenging gaat gebeuren. Rusland heeft er belang bij om dit soort verkiezingen te beïnvloeden. Zij willen graag dat partijen aan de extreemrechtse kant van het politieke spectrum winnen om de Kremlin-propaganda in Europa te verspreiden. ”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen