Jan Slagter boos op PVV: ”Echt een belediging”

Donkere wolken pakken zich samen boven het Mediapark. De formerende partijen vinden dat het wel een tandje minder kan bij de NPO. Dat bleek donderdag tijdens het debat in de Tweede Kamer. MAX-baas Jan Slagter maakt zich ernstig zorgen en schuift aan bij Op1, samen met staatssecretaris van Cultuur en Media Fleur Gräper.

De NPO is volgens de PVV een ‘nutteloos ding’. Omroep Max-directeur Jan Slagter maakt zich daar boos over. ”Er zijn hier op het Media Park duizenden mensen die er iedere dag weer voor zorgen dat er prachtige programma’s worden gemaakt. Ja, er is wat misgegaan. Dat zal ik zeker niet bagatelliseren. Maar er gaat ook heel veel goed. Iedere keer wordt dat weer naar boven gehaald. En als ik dan zo’n Kamerlid hoor dat het nutteloos is, dat is echt een belediging.” 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Waakhond

”De publieke omroep is van ongelofelijk grote waarde”, zegt staatssecretaris Fleur Gräper. ”Als het gaat om het zijn van een waakhond van onze democratie. Het is ongelofelijk belangrijk dat je een plek hebt waar je gewoon betrouwbare informatie weg kunt halen. Het is een plek die er ook voor zorgt dat je af en toe in elkaars samenleving kunt kijken. We hebben een pluriform systeem zodat je alle uithoeken van de samenleving langs kunt krijgen. Ook de minderheden in onze samenleving. Die zullen nooit de aandacht krijgen bij een commerciële omgeving.”

”Wat ook belangrijk is, is het nieuws toegankelijk maken voor doven en blinden. Dat soort vormen, dat kan alleen bij een publieke omroep. Ik denk dat we die waarden moeten koesteren. En wat ik mooi vond in het debat is dat alle partijen, op de PVV na, zeiden dat dit een pijler is in onze democratische rechtsorde.”

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen