Wetenschappers kweken tweeling-embryo’s zonder sperma, eicellen of baarmoeder

Menselijke tweelingembryo’s opwekken zonder dat er sperma, eicellen of een baarmoeder aan te pas komt. Wetenschappers van het Maastrichtse MUMC en het biomedische MERLN instituut zijn erin geslaagd. Moeten we dit willen? En wat betekent dit voor de wetenschap? Hoofdonderzoeker Clemens van Blitterswijk vertelt er alles over aan tafel bij Op1.

Het is Maastrichtse wetenschappers gelukt om tweeling-embryo’s op te kweken zonder sperma, eicellen of baarmoeder. Het is een volgende stap in de razendsnelle ontwikkelingen in de biologische wetenschap. ”Je moet je niet voorstellen dat we hier echt baby’s aan het maken zijn. Het is een heel vroeg stadium. En dat is echt geen mens. Ik denk dat er een hele gerede kans is dat het in de toekomst mogelijk zal zijn om het te implanteren in de baarmoeder”, vertelt Van Blitterswijk. ”Ik moet er wel bij zeggen dat de wet die er nu is, als het zou kunnen, dat niet toestaat. Met de huidige wet mag je niet een kind opwekken met dit soort technologie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen