Advocaat Robbert Jonk en journalist Bart Mos over de vervolging van topman Frits van Eerd

Het OM gaat topman Frits van Eerd vervolgen voor niet-ambtelijke omkoping en valsheid in geschrifte. Mogelijk wordt hij ook vervolgd voor witwassen. Advocaat Robbert Jonk staat Frits van Eerd bij en reageerde bij Op1. Ook schoof aan journalist bij het Financieele Dagblad Bart Mos, hij dook in de zaak.

Nu, anderhalf jaar nadat Frits van Eerd in verband werd gebracht met malafide praktijken, kiest Advocaat Robbert Jonk er toch voor om van zich te laten horen.”Wij zijn van mening dat de verdediging thuishoort in de rechtzaal. Dat is niet gelukt. Na de aankondiging van het OM van vandaag is het tijd om te zeggen dat wij het hier niet mee eens zijn.”

Volgens het OM zou van Eerd zich hebben laten omkomen door een andere verdachte in deze zaak. De tenlastelegging omvat een aantal opmerkelijke objecten. Zo zou het onder andere gaan om een flesje verdelgingsmiddel en drie crossmotoren.

Het OM stelt dat bij een inval vierenhalve ton aan cashgeld zou zijn aangetroffen. ‘’Het witwassen waar nu nog onderzoek naar gedaan wordt, heeft niets te maken met de witwasverdenking van destijds. Dit gaat echt alleen over het geld wat toen is aangetroffen”, aldus advocaat Advocaat Robbert Jonk.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Goede reputatie

Vanwege zijn eigen raceteam, een eigen speedfire en het vijf keer afleggen van Parijs-Dakar is Frits van Eerd allesbehalve een doorsnee topman, aldus journalist van het Financieele Dagblad Bart Mos. Door de groei van zijn bedrijf genoot van Eerd een goede reputatie.

‘Het sesamstraatkartel’

De hoofdverdachte in de zaak, Theo E. kwam in beeld bij een onderzoek naar een Brabantse drugsbende: het sesamstraatkartel. Deze opmerkelijke naam vindt zijn oorsprong in zogenaamde PGP-communicatie tussen. In deze onderlinge communicatie gebruikten zij namen voor elkaar als ‘meneer Aart’en ‘Pino’.

Theo E. noemde in gesprekken de naam van Frits van Eerd. “Zij kenden elkaar al lang via de motorsport.”

Kijk hier het hele gesprek met Robbert Jonk en Bart Mos terug.

Vergelijkbare artikelen