Maarten van Rossem over zijn boek ‘Over populisme en onze democratie’

Worden we overspoeld door rechts-populisme? In zijn nieuwe boek ‘Over populisme en onze democratie’ blikt Maarten van Rossem terug op ruim twintig jaar populisme in Nederland en analyseert hij de verkiezingswinst van de PVV. Want hoe kon een partij die zo lang in politiek isolement leek te verkeren plots de grootste van Nederland worden?

In zijn nieuwe boek ‘Over populisme en onze democratie’ werpt historicus en publicist Maarten van Rossem een kritische blik op ruim twintig jaar populisme in Nederland, met speciale aandacht voor de opkomst van de PVV (Partij voor de Vrijheid). Van Rossem analyseert hoe een partij die lange tijd in politiek isolement leek te verkeren, plotseling de grootste van Nederland kon worden.

Heeft het volk altijd gelijk?

In een recent interview lichtte Van Rossem enkele van zijn bevindingen toe. Hij benadrukte dat hij zich niet neerlegt bij het idee dat het volk altijd gelijk heeft. Dit standpunt is cruciaal in zijn analyse van het hedendaagse politieke landschap, waarin populistische bewegingen steeds meer aan invloed winnen. ‘’Waar ik mij tegen richt, is het idee: het volk heeft gesproken’’, zegt Van Rossem.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Maarten van Rossem terug.

 

Vergelijkbare artikelen