Jarenlang geestelijk misbruik van kinderen op zorgboerderij United Souls

Ouders zijn woedend op zorgboerderij United Souls uit Wekerom. De boerderij nam hun kinderen zonder toestemming mee naar duiveluitdrijvingen van gebedsgenezer Tom de Wal, die hen wilde ‘bevrijden’ van autisme. Geestelijk misbruik, zeggen moeders Indra Roesink en Daniela Titocci. Ze vertellen bij Op1 wat hun kinderen hebben meegemaakt. Ze schuiven aan met Ilse Schoenmakers, die de podcast ‘Op hoop van zegen’ maakte over de omstreden Tom de Wal.

Bidden zou hen van hun autisme afhelpen en als ze zich lieten dopen, zou hun ‘ziekte’ in het water wegvloeien. Jarenlang zijn kinderen van een zorgboerderij in Wekerom meegenomen naar genezingsdiensten en duiveluitdrijvingen. Op de boerderij werden ze uitgebuit en misbruikt.

Kinderen met autisme op een zorgboerderij in Wekerom zijn blootgesteld aan misleidende praktijken onder het mom van religieuze genezing. Gedurende jaren werden kwetsbare kinderen meegenomen naar bijeenkomsten waar hen werd verteld dat ze van hun autisme konden worden bevrijd door de duivel uit te drijven. Hun ouders wisten ondertussen niks van deze bijeenkomsten af.

‘Eigenaresse radicaliseerde’

Journalist Ilse Schoenmakers ontdekte dat de leiding van deze bijeenkomsten onder andere in handen was van Tom de Wal, een omstreden evangelist die beweert dat zieken kunnen worden genezen door simpelweg sterk genoeg te geloven. Volgens de journalist raakte de eigenaresse van de United Souls boerderij steeds meer in de ban van de gebedsgenezer. “Gaandeweg radicaliseerde de eigenaresse in het geloof”, vertelt ze.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Homoseksualiteit was daar een ziekte

Moeders Indra Roesink en Daniela Titocci, die hun kinderen jarenlang naar de zorgboerderij brachten, trokken afgelopen week aan de bel nadat Indra’s dochter thuiskwam met een tekening van een bloem omringd met godsdienstige leuzen. “Maar eigenlijk werd onze dochter al een jaar lang belast met zaken waar wij het absoluut niet mee eens waren”, vertelt Indra. “Onze dochter kwam thuis en vertelde dat homoseksualiteit een ziekte was. Dat is niet hoe wij onze kinderen opvoeden.”

Rond die periode zag ook Daniela haar zoons veranderen. “Ze gingen ineens met enorme tegenzin naar die boerderij.” Haar kinderen moesten op dat moment ineens hard werken op de boerderij. Leuke dingen die de boerderij eerst organiseerde, zoals hutten bouwen, waren er vanaf dat moment niet meer bij, vertelt Daniela. “Op een gegeven moment kwamen ze thuis en spraken ze in tongentaal. Alleen nog maar onverstaanbare klanken. Toen heb ik de eigenaresse gebeld en ze daar weggehaald.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over zorgboerderij United Souls terug.

Vergelijkbare artikelen