Hans Nijland en Jeanet van der Laan over hun kandidatuur voor het voorzitterschap van de KNVB

Nadat er veel ophef ontstond over Frank Paauw’s kandidatuur voor het voorzitterschap van de KNVB, werd de voormalige voorzitter van FC Groningen, Hans Nijland, voorgedragen door het supporterscollectief. Voor oud-international en oud D66-Kamerlid Jeanet van der Laan een reden om zich ook kandidaat te stellen. Hans Nijland en Jeanet van der Laan zijn te gast bij Op1.

Wie moet de baas worden van het Nederlandse voetbal? De KNVB dacht met de Amsterdamse politiechef Frank Paauw de komende voorzitter in huis te hebben gehaald. Maar er zijn nog twee kapers op de kust: Hans Nijland en Jeanet van der laan. De campagne werd aan tafel bij Op1 afgetrapt.

Onder supporters ontstond veel weerstand tegen de door de door de KNVB zelf aangedragen kandidaat Frank Paauw. Als Amsterdamse politiechef heeft hij zich regelmatig kritisch uitgelaten over uitsupporters bij risicowedstrijden.

Er valt wat te kiezen

Na 23 jaar als directeur bij FC Groningen, noemt Hans Nijland het “een eer” om door het om door het grofweg 1,2 miljoen tellende supporterscollectief te zijn voorgedragen. “Het voorzitterschap gaat niet enkel over het betaald voetbal, maar ook over het amateurvoetbal. Die combinatie trekt mij bijzonder aan.”

Als ex-international en oud D66-Kamerlid komen voor Jeanet van der Laan twee werelden samen. “Toen ik deze vacature zag, dacht ik: dit is het!” Als “voetbaldier” hoopt ze met haar bestuurlijke ervaring het verschil te kunnen maken. “De impact van voetbal is enorm”.

Allebei benadrukken ze dat ze zich niet kandidaat hebben gesteld uit protest tegen de kandidatuur van Frank Paauw. “Ik ben niet naar voren getreden om aan te tonen dat Frank Paauw niet geschikt is”, aldus Jeanette van der Laan.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

De verkiezing van de nieuwe bondsvoorzitter wordt in mei beslecht door een stemming onder 60 afgevaardigden van prof- en amateurclubs.

Kijk hier het hele gesprek over het voorzitterschap van de KNVB terug.

Vergelijkbare artikelen