Titia Hoogendoorn, Neda Kia en Annemiek Nap over social freezing

Steeds meer vrouwen doen aan social freezing: het laten invriezen van hun eicellen om op latere leeftijd moeder te worden. Wie zijn deze vrouwen? En waarom kiezen ze hiervoor? Titia Hoogendoorn en Neda Kia vertellen hun verhaal bij Op1, en willen meer bewustzijn creëren bij jonge vrouwen om er op tijd mee te beginnen als zij hier behoefte aan hebben. Ze schuiven aan met gynaecoloog Annemiek Nap.

Veel artsen zeggen: een slimme meid krijgt haar kind op tijd. “Ik vind dat best een harde en mannelijke reactie”, zegt Kia. Nap is het eens met deze uitspraak. “Als je een goede man bent tegengekomen, je hebt een beetje geld en je hebt alles op orde, ga er dan voor. Maar soms is het leven niet zo makkelijk. Ik denk dus dat als je alles op orde hebt en je weet zeker dat je kinderen wil, stel het dan alsjeblieft niet uit.”

Kinderwens niet uitstellen

Het is onnodig om die kinderwens uit te stellen, dat is wat wordt bedoeld met ‘een slimme meid krijgt haar kind op tijd’. Er kunnen omstandigheden zijn waardoor het niet goed lukt; je hebt je huis niet op orde, je hebt een tijdelijk contract, je hebt onvoldoende geld. Dan kan volgens Nap eicellen invriezen wel een goede optie zijn.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen