Willem Greve en Louis Koninckx over de ruitersport

Springruiter Willem Greve won als eerste Nederlander ooit een Grand Slam op de Indoor Brabant. Een enorme sprong in zijn carrière, waarmee hij mogelijk een plekje bemachtigt voor de Olympische Spelen. Greve’s overwinning kwam op een parcours dat is ontworpen door parcoursbouwer Louis Konickx, die al tientallen jaren de hele wereld overvliegt om de beste en ingewikkeldste parcoursen te bouwen. Beiden schuiven aan bij Op1.

Deze maand gebeurde er iets bijzonders op één van de grootste paardensport-evenementen ter wereld. Een Nederlander, Willem Greve, won voor het eerst de prestigieuze springwedstrijd. En dát op het parcours ontworpen door een andere Nederlandse wereldtopper: ontwerper Louis Konickx.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen