David de Vos opent een boekje over de evangelische wereld

David de Vos, die diensten gaf voor honderdduizenden mensen, pleit voor verandering in de evangelische wereld. Zijn nieuwe boek “Rauw” zorgt voor ophef: bij een megakerk in Barneveld is hij al niet meer welkom. In het boek is De Vos kritisch over de “verborgen manipulatie” en “fake shit” in de evangelische wereld.

Hij sprak voor meer dan een miljoen mensen over de hele wereld, bad voor zieken en vertelde over zijn geloof aan wie het maar horen wilde. Maar ondertussen voelde zich, zoals hij zelf zegt, “fucking fake”. De evangelische wereld moet flink veranderen, schrijft David de Vos in zijn boek “RAUW”

David de Vos, bekend als een van de prominentste stemmen in de evangelische beweging, heeft zijn eigen gemeenschap doen opschrikken met zijn onthullende nieuwe boek, getiteld “RAUW”. In dit werk, dat als een ooggetuigenverslag van zijn persoonlijke reis fungeert, werpt De Vos een kritische blik op de wereld waarin hij groot werd en waar hij zijn geloof praktiseerde voor een publiek van meer dan een miljoen mensen wereldwijd.

Fucking fake

Ondanks zijn opvallende succes als spreker en gebedsgenezer, bekent De Vos dat hij zichzelf vaak een “fucking fake” voelde te midden van zijn evangelische activiteiten. Deze eerlijke bekentenis weerspiegelt zijn diepgaande interne strijd en roept vragen op over de oprechtheid binnen de gemeenschap. “Als het Gods werk is, laat het dan ook aan Hem en ga er niet tussenin staan,” benadrukt De Vos, verwijzend naar de gevaren van menselijke inmenging in goddelijke zaken.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met David de Vos terug.

Vergelijkbare artikelen