Sharon den Adel van Within Temptation nam een videoclip op in Oekraïne

Frontvrouw Sharon den Adel van Within Temptation is net terug uit Kiev waar ze een videoclip heeft opgenomen. Het nieuwe nummer ‘A Fool’s Parade’ is een aanklacht tegen de oorlogszucht van Poetin. De zangeres vertelt vanavond alles over haar bezoek in Op1.

Sharon vindt het heftig dat je op twee uur vliegen van Amsterdam in Kiev komt. Het is een land dat heel graag democratisch wil worden en dat heel erg vecht voor hun democratie. ‘’Ik vind dat deze oorlog Europa best wel een beetje verscheurd. Het ene land steunt het wel en het andere land niet’’, zegt Sharon. Je ziet dat er steeds meer onzekerheid komt over het steunen van dit land. ‘’Dat gaat me aan het hart. Ik vind het heel onrechtvaardig dat je zo hard probeert te vechten voor je vrijheid en voor democratie.’’ Als Rusland wint dan zijn we weer een land kwijt dat geen democratie kan zijn.

Niet veilig

Within Temptation heeft zowel een achterban in Oekraïne als in Rusland. ‘’Ik denk niet dat wij ooit nog gaan spelen in Rusland. Elke show staan wij met een Oekraïense vlag, dus ik weet niet of we daar ooit nog veilig kunnen spelen. Als het gaat om veiligheid is het helemaal niet verstandig’’, aldus Sharon.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen