De familie Lefeber verzorgt al 75 jaar lang de bloembollen van de Keukenhof

Al 75 jaar verzorgt de familie Lefeber bloembollen voor de Keukenhof. Van Gerard Lefeber, die op 17-jarige leeftijd de eerste bloembol plantte, tot zijn kleindochter Lisa, die dit 75 jaar later deed. Vandaag opent de Keukenhof haar deuren voor haar 75e jubileumseizoen, waar in bijna acht weken lang zo’n 1,4 miljoen bezoekers van over de hele wereld de bloemententoonstelling zullen bewonderen. Drie generaties van de familie Lefeber schuiven aan bij Op1.

“Het wonderlijke is eigenlijk: acht bollenkwekers gingen met elkaar praten en daar is dat hele Keukenhof uit ontstaan”, vertelt Gerard. Er is nooit vakkennis bij gehaald, ze hebben dat gewoon onderling met zijn achten geregeld. De vader van Gerard was wethouder van de gemeente Lisse en bollenkweker, dus die was betrokken bij de totstandkoming van de Keukenhof.

Een bollenbedrijf

Gerard zijn opa is begonnen met een bollenbedrijf. Hij was de zoon van een bakker die van Den Haag naar Lisse is gegaan. Hij is gaan werken bij een bollenbedrijf, maar hij dacht het beter te kunnen, dus toen is hij voor zichzelf begonnen. Hij heeft grote percelen aangekocht en een kwekerij opgebouwd. In de tussentijd heeft hij acht zonen en een dochter voortgebracht. ”Eén van die zonen was mijn grootvader, die heeft in 1912 de zaak opgericht en die zaak bestaat nu nog steeds. Mijn vader heeft dat voortgezet, ik heb dat voortgezet en nu is Lisa aan de beurt om er nog een paar jaartjes bij te plakken”, vertelt Jacques.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen