Chef-Kok Joris Bijdendijk en zijn ode aan de Franse keuken

In zijn nieuwe boek “Chez Bijdendijk” neemt Chef-Kok Joris Bijdendijk je mee op een culinaire ontdekkingsreis met 70 Franse klassiekers, waarin zijn liefde voor de Franse keuken tot leven komt. In Op1 bespreekt hij zijn nieuwe kookboek, waarbij hij niet alleen ingaat op de recepten, maar ook de rijke geschiedenis van de Franse keuken belicht aan de hand van drie meesterchefs door de generaties heen.

Joris is getrouwd met een Française. ‘’Mijn leven is doorspekt met het Franse leven”, vertelt Bijdendijk. Volgens Bijdendijk leert het gros van de mensen in Nederland koken met Franse invloeden en is boter daarbij heel belangrijk. ”Een Franse keuken zonder boten is geen Franse keuken.”  Er gaat bij hen thuis in een goede week 2 kilo boter doorheen. ”Dat eet je niet allemaal op, maar je bakt erin, het geeft heel veel smaak, je kan er een lekkere garing mee doen en het is zo lekker.” Ze hebben ook verschillende soorten boter, olie en azijn in de keuken. Bijdendijk: ”Het allemaal ingrediënten die je met een ander doel gaat gebruiken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen