Bas Kuipers schreef met zijn moeder Isa Maron het kinderboek ‘Het Magische Stadion’

Hij is bekend als aanvoerder van Go Ahead Eagles, maar is sinds kort ook kinderboekenschrijver: Bas Kuipers. Om meer kinderen aan het lezen te krijgen en om geld op te halen voor de Hersenstichting, schreef de voetballer samen met zijn moeder Isa Maron het kinderboek ‘Het Magische Stadion’. Kuipers verloor anderhalf jaar geleden plotseling zijn vader aan een hersenbloeding.

Kortgeleden is de vader van Bas overleden aan een hersenbloeding. Daarom vindt Bas het extra mooi om het te koppelen aan een groter doel. Een deel van de opbrengst gaat naar de Hersenstichting. ‘’Daar hebben we bewust voor gekozen om iets terug te doen.’’

Go Ahead Eagles fan

Zijn vader was niet alleen fan van Bas zelf, maar ook van Go Ahead Eagles. ‘’Hij was vooral ook fan van mijn moeders boeken’’, lacht Bas. Zijn vader spitte de boeken altijd door om te kijken waar het nog een stukje beter kan. ‘’Hij was groot fan geworden van Go Ahead Eagles, terwijl wij uit Amsterdam komen, dus dat is niet zo normaal.” Zijn vader vond het geweldig in het stadion.’’ Wij gingen naar alle thuiswedstrijden en soms ook naar de uitwedstrijden”, vertelt Isa Maron. Nu doet ze dat nog steeds met haar zonen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug

Vergelijkbare artikelen