Yeşilgöz gaat ervan uit dat NSC ministers zal leveren

VVD-leider Dilan Yeşilgöz voorziet dat NSC vertegenwoordigers zal leveren voor het aanstaande kabinet, dat vertelt ze in de politieke vrijdag van WNL. “We hebben uitvoerig met elkaar gesproken over de vorm en ook over de bemensing. Daarbinnen zal iedereen naar mensen in huis kijken.”

Pieter Omtzigt, leider van Nieuw Sociaal Contract, laat weten vertrouwen te hebben in het formatieproces. Hij blijft echter terughoudend over het aanwijzen van ministers. “Ik ga ervan uit dat NSC bewindspersonen gaat leveren”, reageert Dilan Yeşilgöz. “We hebben uitvoerig gesproken. Ging ook over mensen die politiek en maatschappelijk verankerd zijn. Dus mensen van buiten de partijen en dat daar een gezonde mix in komt.”

“Ik ben ook bereid om mensen te leveren aan het kabinet”, vervolgt de leider van de VVD. “Maar dan moet ik wel zien dat we eerst op inhoud dan ook de juiste afspraken maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen