Christophe van der Maat over de bouw van nieuwe onderzeeboten

Na een week vol geruchten is het beslecht; de Franse Naval Group krijgt van het kabinet de kans om de nieuwe onderzeeboten te bouwen. Een investering die mogelijk kan oplopen tot 6 miljard euro. Politiek historisch, want na meer dan 10 jaar is het besluit dan eindelijk daar. De werf is de opvolger van onze Walrusklasse. In Op1 legt staatssecretaris Christophe van der Maat uit waar al die Nederlandse miljarden heen gaan.

In Op1 vertelde journalist Huib Modderkolk dat de Fransen door Saab Damen te hacken de strijd wonnen voor de bouw van Nederlandse onderzeeboten. Staatssecretaris Christophe van der Maat reageert: “Van spionage heb ik geen enkele weet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen