Hoe de Fransen de strijd wonnen voor de bouw van Nederlandse onderzeeboten

In tijden van oorlog is alles geoorloofd. Dat moeten de Fransen gedacht hebben in hun gewonnen strijd voor de bouw van vier Nederlandse onderzeeboten. Ze zouden er zelfs voor gespioneerd hebben. In Op1 praat journalist Huib Modderkolk ons bij over hoe deze miljardendeal tot stand is gekomen.

Het kabinet is er uit: De Fransen mogen voor miljarden euro’s onze nieuwe onderzeeboten gaan bouwen. Ze hebben daarvoor allerlei schimmige trucjes gebruikt, luidt nu de beschuldiging. Zelfs spionage. “Vijf jaar geleden leek het alsof het Nederlands-Zweedse bedrijf Saab Damen ging winnen. Dat is het moment dat de Fransen gaan hacken. Ze braken in in het systeem”, zegt Huib Modderkolk.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen