Jeroen Snel en Renée van Holsteijn over prinses Kate

Terwijl er allerlei complotten rond gaan over het Britse Koningshuis, zet prinses Kate een zelf gefotoshopte familieportret op Instagram. Nu zijn ook de internationale persbureaus boos op de prinses. Wat is er toch met de familie aan de hand? Royaltydeskundige Jeroen Snel en AI-deskundige Renée van Holsteijn praten ons bij.

Snel weet dat prinses Kate fotografie als hobby heeft. ‘’Ze maakt hele goede foto’s, laat ik dat voorop stellen.’’ Dat je vervolgens gaat knippen en plakken moet je volgens Snel niet doen. ‘’Je bent toch een soort toekomstige koningin van Engeland. Je man wordt op een dag koning en dan ga je zelf een foto bewerken.’’

Volgens Snel weet je dat die foto wereldwijd overal te zien zal zijn, dus dan mag je dat wel wat serieuzer nemen. ‘’Het feit dat ze zich dan nog een keer profileert als amateur fotografe, dat maakt het alleen maar erger.’’ Dit was volgens hem het moment om het hele verhaal te kantelen en alle speculaties in één keer van tafel te krijgen, maar het is alleen maar erger geworden.

Gefotoshopt of AI?

We zien hier vooral menselijke fouten. Er was ook een discussie: ‘Is het gefotoshopt of was het AI?’ ‘’Nou AI kan het wel beter dan dit’’, lacht Van Holsteijn. ”Je ziet dat de mouw van Charlotte gewoon heel lelijk is weggepoetst en dat daar gewoon een gum overheen is gegaan om de mouw te verschuiven.” Dat gebeurt volgens Van Holsteijn niet met AI. Daar zou je bijvoorbeeld een linkerhand aan een rechterarm hebben.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Klik hier om het hele gesprek terug te kijken

Vergelijkbare artikelen