Maarten van Ooijen, Saskia Belleman en nabestaanden over femicide

Elke acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord. Dus is femicide een groeiend en verontrustend probleem en de gevolgen veroorzaakt enorme trauma’s bij de nabestaanden, waar staatssecretaris Maarten van Ooijen vandaag mee in gesprek gaat. Wat is hun oproep? Hij was te gast met nabestaanden en rechtbankverslaggever Saskia Belleman, die vele zaken voorbij zag komen.

Iedere acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord. In veel gevallen door de partner of ex-partner. Staatssecretaris Maarten van Ooijen komt met een nieuwe aanpak en voerde een gesprek met nabestaanden om van hen te horen wat er anders moet

Elke acht dagen

In Nederland wordt elke acht dagen een vrouw vermoord, een verontrustend fenomeen dat de aandacht heeft getrokken van staatssecretaris Maarten van Ooijen. Hij ging in gesprek met nabestaanden en rechtbankverslaggever Saskia Belleman om de ernstige gevolgen van femicide aan te kaarten, waarbij slachtoffers families achterblijven met diepgaande trauma’s.

De staatssecretaris komt met een nieuwe benadering om het groeiende probleem van femicide aan te pakken. “We moeten niet langer naar een incident op zichzelf kijken, maar naar het patroon rondom het incident,” benadrukt Van Ooijen.

In veel gevallen worden vrouwen in Nederland vermoord door hun partner of ex-partner, een alarmerende realiteit die niet langer genegeerd kan worden. Lena Olivier en Barbara Godwaldt, zussen van slachtoffers, delen hun hartverscheurende verhaal. “Het is een van de meest voorspelbare vormen van moord”, waarschuwen zij.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over femicide terug.

Vergelijkbare artikelen