Schrijvers Jaap Scholten en Tommy Wieringa laten het leven in Oost-Oekraïne zien

Het Westen moet geen terugtrekkende bewegingen maken in de steun aan Oekraïne, vinden schrijvers Tommy Wieringa en Jaap Scholten. Ze komen net terug uit Oost-Oekraïne, waar ze militair materieel hebben gebracht. Het leger moet versterkt worden om de Russen te stoppen. Want anders gaan de Russen door, vrezen ze. In Op1 vertellen ze over hun reis.

Schrijvers Jaap Scholten en Tommy Wieringa zijn net terug uit Oekraine waar ze voor de derde keer spullen hebben gebracht naar het front. Auto’s, medische materialen en alles waar het leger iets aan heeft, want – zeggen ze – we moeten Oekraine blijven steunen.

In Op1 laten ze zien wat ze daar zijn tegengekomen. “Alles is stuk. Er liggen overal mijnen. Dat maakt het leven in dat gebied onmogelijk”, vertelt Wieringa. Kijk de video hieronder voor de beelden.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen