Freek de Jonge haalt herinneringen op aan Wim Sonneveld

Komende vrijdag is het precies een halve eeuw geleden dat Wim Sonneveld overleed. Toch is de herinnering aan de zanger van het iconische ‘Het Dorp’ nog altijd springlevend. Hoe komt het dat zijn lied 50 jaar later nog steeds vol overgave wordt meegezongen? Met cabaretier Freek de Jonge halen we herinneringen op aan een van de beste cabaretiers van Nederland.

Het is vrijdag precies vijftig jaar geleden dat de legendarische zanger en cabaretier Wim Sonneveld ons verliet. Ondanks de tijd die verstreken is, blijft de herinnering aan deze iconische artiest levendig, vooral dankzij zijn tijdloze lied “Het Dorp”.

“Wim Sonneveld was een lyrische man. Hij was echt een ouderwetse entertainer,” vertelt Freek de Jonge, zelf een icoon van het Nederlandse cabaret. Deze woorden van De Jonge onderstrepen de onbetwiste grootsheid van Sonneveld als artiest.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen