“Sonja Barend heeft een geschiedenis met zwarte gaten”

Een televisie-icoon en een talkshow host die alles durfde te vragen: Sonja Barend. Maar zo spraakmakend als de presentatrice op tv was, zo moeilijk waren de gesprekken met haar moeder, vooral als het over de dood van haar Joodse vader ging. Met de voorstelling SONJA is het levensverhaal van de legendarische presentatrice is binnenkort te zien in het theater. Angela Schijf, die de rol van Sonja speelt en regisseur Servé Hermans vertellen bij Op1 over de voorstelling.

Sonja Barend, een televisie-icoon en een talkshowhost die bekend stond om haar durf om alles te vragen, krijgt binnenkort een plek op het toneel met de voorstelling “SONJA”. Haar levensverhaal zal worden vertolkt door actrice Angela Schijf, in een stuk gemaakt door Servé Hendriks.

Voor Angela Schijf, die de rol van Sonja Barend op zich neemt, is dit een nieuwe uitdaging. Ze staat bekend om haar fictieve rollen, zoals Eva van Dongen in Flikken Maastricht. Nu zal ze voor het eerst een echt bestaand persoon spelen.

Geschiedenis met zwarte gaten

Sonja Barend durfde als interviewer iedereen alles te vragen, maar er was één beladen vraag die ze haar eigen moeder nooit stelde. “Ze heeft tot op de dag van vandaag een geschiedenis met zwarte gaten”, zegt Servé Hendriks.

“Toen ze elf was heette ze Sonja de Groot. Zij is op 29 februari jarig en ze zag op de kalender bij haar tante dat er een Sonja Barend ook op de 29e jarig was. Dat vond ze geestig, omdat er nog een Sonja op schrikkeldag jarig was. Zij blijkt die Sonja Barend te zijn.”

De vader die ze had bleek namelijk niet haar echte vader te zijn. “Dan ontstaat er een zoektocht naar die vader. Toen zij twee was in 1942 is haar vader vermoord. Zij kent hem niet. Ze durft niet te vragen aan haar moeder wie die man nou was.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Angela Schijf en Servé Hermans over Sonja Barend terug.

Vergelijkbare artikelen