Ernst Kuipers heeft niet één, maar met twee nieuwe banen.

Wekenlang hield Ernst Kuipers iedereen in spanning en kreeg hij veel kritiek op zijn vertrek als minister. Vanavond geeft Kuipers in Op1 voor het eerst uitgebreid tekst en uitleg bij zijn stap. En over zijn nieuwe baan in Singapore.

Ernst Kuipers is weer boven water. Met niet één, maar met twee nieuwe banen. In twee verre landen. Hij vertelt over zijn toekomst. En hij reageert op de forse kritiek rond zijn aftreden.

Twee nieuwe banen

In de nasleep van het tumultueuze vertrek uit de politiek en het intensieve commentaar dat daarop volgde, is Ernst Kuipers weer opgedoken met niet één, maar twee nieuwe en prestigieuze posities in verre landen. De gerenommeerde Nederlandse arts en bestuurder heeft recentelijk zijn plannen voor de toekomst onthuld, waarbij hij ook inging op de kritiek die zijn aftreden vergezelde.

Ernst Kuipers zal zijn expertise inzetten als Professor en vice-voorzitter van de onderzoeksafdeling aan de Nanyang Technological University in Singapore. Deze nieuwe academische rol zal niet alleen zijn rijke ervaring als medisch professional aanvullen. Daarnaast heeft Kuipers aangekondigd lid te worden van de Raad van Bestuur van HIMSS, een non-profitorganisatie gericht op medische technologie en ICT. Deze benoeming heeft hij aangenomen vanwege zijn betrokkenheid bij de vooruitgang van gezondheidszorgsystemen en technologische innovaties op wereldwijde schaal.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Gelijk partijen over de lijn

Een nieuwe baan vinden was volgens de oud-minister van VWS niet lastig. Sterker nog, zodra het kabinet viel, werden hem vanuit meerdere plekken banen aangeboden. “Er kwamen binnen een week al partijen op de lijn na de val van het kabinet”, zegt Kuipers daarover.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ernst Kuipers terug.

Vergelijkbare artikelen