Twee jaar oorlog in Oekraïne: ”De mensen verliezen moed”

Dit weekend is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Wat een korte, snelle oorlog had moeten zijn is inmiddels verworden tot een uitputtingsslag waarbij het Oekraïense front iedere dag iets meer kraakt. Hoelang is deze oorlog nog vol te houden en wordt het toch niet tijd dat Oekraïne gaat onderhandelen om een staakt-het-vuren? We bespreken het met oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp, Vita Kovalenko, die familie heeft in de door Rusland bezette gebieden, en oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen.

De oorlog in Oekraïne duurt bijna twee jaar. Hans Jaap Melissen en Vita Kovalenko merken dat het moreel van de Oekraïners in die tijd flink is veranderd. “De mensen verliezen de moed.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Urgentie

“Ik mis de sense of urgency in Europa”, zegt oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp. “Als Rusland Oekraïne zou innemen, dan schuift Rusland 1000 kilometer het hart van Europa in. Dan staan ze aan onze grenzen. Die gaan echt niet stoppen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen