Laurens ten Dam won een fietsrace over 1000 kilometer door Colombia

Drie dagen non-stop fietsen, zonder verzorging en in temperaturen boven de 40 graden. Voormalig profwielrenner Laurens ten Dam trotseerde vorige week de Colombiaanse bergen en won de 1000 kilometer van Transcordilleras 2024, een van de zwaarste gravelraces ter wereld. Hoe heeft hij deze uitputtingsslag doorstaan? Ten Dam schuift aan bij Op1 en vertelt over zijn liefde voor ultraracen.

In 43 graden 1000 kilometer bijna non-stop drie dagen fietsen door het Zuid Amerikaanse Andes gebergte, voormalig profwielrenner Laurens ten Dam deed het. Sterker nog, hij won deze monstertocht. “Ik sliep wel, maar niet veel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen