Helga Salemon over Navalny: ”Poetin heeft hem de dood ingedreven”

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny (47) is in de gevangenis overleden, zo meldt de Russische gevangenisautoriteit. Hij was een fel criticus van president Poetin en werd sinds 2021 vastgehouden in een van de zwaarste strafkolonies van het land. We praten erover in Op1 met Ruslanddeskundige Helga Salemon.

”Er gingen meteen veel complottheorieën rond. Hij is vermoord. Hoe het zit weten we niet, en ook niet of we het te weten komen”, zegt Helga Salemon over het overlijden van Aleksej Navalny. ‘’Duidelijk is dat Poetin hem de dood heeft ingedreven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen