Minister Van Leeuwen wil doorgaan met het leveren van F- 35-onderdelen aan Israël

Nederland moet voor komende maandag stoppen met de levering van F-35-onderdelen aan Israël, dat besliste het gerechtshof in Den Haag deze week. De Staat legt zich niet neer bij een verbod en gaat in cassatie. Waarom? En wat betekent het besluit voor onze eigen luchtmacht? Dat vertelt demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Geoffrey van Leeuwen in Op1.

Minister Van Leeuwen wil doorgaan met het leveren van F- 35-onderdelen aan Israël. En vertelt waarom hij het verbod van de rechter aanvecht. ”Je moet afspraken van overheid tot overheid kunnen maken zonder dat de rechter erdoorheen komt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen