Derk Boswijk: ”Hypocriet dat Kamerleden Trump veroordelen als ze niet bereid zijn aan 2%-norm te voldoen”

De NAVO-top kwam donderdag weer bijeen en de dreiging van de Russen staat hoog op de agenda. Donald Trump zette de NAVO al onder grote spanning door te beweren dat Rusland gerust NAVO-landen mag aanvallen, als ze niet genoeg uitgeven aan defensie. In Op1 bespreken we het met CDA-Kamerlid Derk Boswijk, Ruslanddeskundige Helga Salemon en oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif.

De NAVO – gisteren bijeen in Brussel – staat onder spanning, sinds de mededeling van Donald Trump dat NAVO-landen die te weinig investeren in hun defensie, gerust binnengevallen mogen worden. ”Het is schandalig dat hij dat zegt”, zegt CDA-Kamerlid Derk Boswijk. ”Maar het is hypocriet dat mensen in de Kamer dat veroordelen, maar nog steeds niet bereid zijn aan de 2% NAVO-norm te voldoen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen