Jan Terlouw over overlijden Dries van Agt: “Ik ben er heel bedroefd over”

Dries van Agt, een van de meest prominente politici in de Nederlandse geschiedenis, is op 93-jarige leeftijd overleden. In de politieke vrijdag van WNL, gepresenteerd door Sven Kockelmann, eren we de CDA’er, die tussen 1977 en 1982 minister-president was, met CDA-leider Henri Bontenbal, voormalig CDA-leider Sybrand Buma, voormalig D66-leider Jan Terlouw, politiek commentator Frits Wester, voormalig VVD-leider Ed Nijpels, staffotograaf Vincent Mentzel en opiniepeiler Maurice de Hond.

Op maandag is oud-premier Dries van Agt op 93-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Nijmegen, samen met zijn vrouw Eugenie van Agt-Krekelberg (93). Hij bekleedde het ambt van minister-president van Nederland van 1977 tot 1982 en was daarvoor in drie kabinetten minister van Justitie.

Dries van Agt, een van de meest prominente politici in de Nederlandse geschiedenis, is op 93-jarige leeftijd overleden. Jan Terlouw zag Van Agt als een goede vriend. Ze spraken elkaar vorige week voor het laatst. Op Van Agts verjaardag. “Ik ben er heel bedroefd over. Ik sprak hem zo graag.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Nieuwe zetelpeiling

Na de verkiezingen kreeg de PVV van Geert Wilders 37 zetels en NSC 20 zetels. Na de breuk aan de formatietafel zijn de peilingen veranderd, dat laat Maurice de Hond zien in Op1. NSC is teruggezakt naar 11 en de PVV staat op maar liefst 52 zetels.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen