Speculatie over breuk binnen de NSC-fractie

Kritiek op Pieter Omtzigt, van oud-formateurs en vanuit zijn eigen NSC. Ondertussen spraken PVV, VVD en BBB met informateur Plasterk. Zonder Omtzigt. Waar spraken ze over? Politiek commentator bij De Telegraaf Wouter de Winther praat ons bij.

Terwijl Geert Wilders van de PVV, Dilan Yesilgöz van de VVD en Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) verder praten met informateur Ronald Plasterk, blijft Pieter Omtzigt, leider van de NSC, wederom afwezig na het afwijzen van de uitnodiging. Omtzigt kreeg daardoor een overvloed aan kritiek te verduren.

De kritiek op Omtzigt komt niet alleen van buitenaf. Ook binnen zijn eigen partij, de NSC, zijn er geluiden van onvrede. Er wordt gespeculeerd over een breuk binnen de NSC-fractie, volgens Wouter de Winther. “We weten dat zeker niet iedereen bij NSC dit een heel erg goed avontuur vond de afgelopen dagen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wouter de Winther terug.

Vergelijkbare artikelen