Klaas Dijkhoff en Peggy Vrijens over carnaval

Optochten, kostuums, de polonaise en liters bier die rijkelijk vloeien. De komende dagen staat het halve land op z’n kop, want er wordt carnaval gevierd. Wat betekent het volksfeest voor zuiderlingen? En wat is het verschil tussen Brabants en Limburgs carnaval? Oud-politicus Klaas Dijkhoff en actrice Peggy Vrijens zijn te gast.

De komende dagen zal het halve land op zijn kop staan, want in het zuiden van Nederland wordt dit eeuwenoude volksfeest uitbundig gevierd. Voor de zuiderlingen is carnaval veel meer dan alleen maar een feest. Het is een traditie die diep geworteld is in de lokale cultuur en identiteit.

Parades, verkleedpartijen, polonaises en overvloedig vloeiende liters bier. De komende dagen staat de helft van het land op zijn kop, want carnaval wordt gevierd. Voor Klaas Dijkhoff betekent het feest veel. “Er hangt een deken van geluk over de stad heen. Alles is vrolijk en alles is prettig. Als je dat gehad hebt, kun je er weer een jaar tegenaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug met Klaas Dijkhoff en Peggy Vrijens over carnaval.

Vergelijkbare artikelen