Mick van Wely over de grootste spionagezaak ooit in Nederland

Het gaat om de grootste Nederlandse spionagezaak ooit: voormalig NCTV-medewerker Ab el M. wordt ervan beschuldigd staatsgeheimen te hebben gelekt naar de Marokkaanse inlichtingendienst. Als alle meegenomen staatsgeheimen zouden worden uitgeprint, krijg je 11.4 miljard A4’tjes. Dat blijkt uit de pro-forma zitting die woensdag is gestart. Misdaadverslaggever Mick van Wely was erbij en praat ons in Op1 bij.

Mister Veiligheid, zo werd Ab el M. genoemd. Maar juist hij wordt nu verdacht van het lekken van een ongelooflijke hoeveelheid staatsgeheimen aan de Marokkaanse inlichtingendienst. Telegraaf-verslaggever Mick van Wely was gisteren bij de strafzaak van de grootste Nederlandse spionageaffaire ooit.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen