Het 5e team van Wageningen bestaat volledig uit vluchtelingen

Een voetbalteam met vluchtelingen. Ze kwamen met niets in Nederland aan, hebben veel meegemaakt en spelen nu samen met andere vluchtelingen bij WVV 5 uit Wageningen. Hoe kwam het team samen? En in hoeverre zorgt het spelletje voor verbinding? Een aantal spelers schuiven aan bij Op1, samen met coach Gijs van de Logt, voorzitter Nico Kneepkens en Ingrid Peperkamp van worldcoaches KNVB.

Sinds een aantal maanden bestaat het 5e team van voetbalvereniging Wageningen volledig uit asielzoekers. Voorzitter Nico Kneepkens: ‘’De bedrijfscultuur van onze voetbalclub is dat iedereen welkom is. Het was gelijk een groot succes.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen