Hugo de Jonge wil de hoge huren in het middensegment aan banden leggen

Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting presenteert een wet die te hoge huren in het middensegment aan banden moet leggen. Er is kritiek van verhuurders: verhuren is dan niet langer rendabel, waardoor er nog minder huizen beschikbaar komen voor huurders. Is er genoeg draagvlak voor de plannen van De Jonge? 

Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting heeft een wet gepresenteerd die te hoge huren in het middensegment aan banden te leggen. De Jonge benadrukt in Op1 het belang van betaalbaar wonen voor mensen met een normaal inkomen: “Mensen met een normaal inkomen moeten gewoon een huis kunnen huren zonder helemaal financieel in de knel te komen.”

Kritiek van verhuurders

De plannen van Minister De Jonge komen op een moment dat huurders steeds meer moeite hebben om betaalbare woningen te vinden, vooral in stedelijke gebieden waar de huurprijzen flink stijgen.

De voorgestelde wet van Minister De Jonge heeft echter kritiek gekregen van verhuurders, die stellen dat het beperken van de huurprijzen hun rendement zal aantasten, waardoor ze mogelijk minder geneigd zullen zijn om woningen te verhuren. De vraag rijst nu of er voldoende draagvlak is voor de plannen van Minister De Jonge. “Er wordt al maanden gezegd dat er een enorme verkoopgolf gaande is. Daarvan is niets gebleken uit de meest recente cijfers.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Hugo de Jonge terug.

Vergelijkbare artikelen