Doorbraak in gentherapie: Charles na één behandeling verlost van erfelijke ziekte

Erfelijke zwellingsziekten hebben lang een schaduw geworpen over het leven van degenen die eraan lijden. Maar dankzij een nieuw experimenteel infuus met gentherapie zijn patiënten, zoals Charles Picavet, met een erfelijke ziekte verlost van de last die hen hun hele leven heeft achtervolgd. Hoe groot is deze stap voorwaarts in medische wereld? In Op1 schuift Charles aan samen met internist bij Amsterdam UMC Danny Cohn.

Een nieuwe gentherapie heeft patiënten met een erfelijke zwellingsziekte in één behandeling genezen. Dat biedt perspectief aan andere patiënten met andere ziektes. Internist Danny Cohn deed het onderzoek en Charles Picavet werd behandeld.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen