Bart Swier over Matthijs van Nieuwkerk: ”Zou overwegen aangifte te doen van smaad”

Een flinke wending in televisiewereld: Matthijs van Nieuwkerk gaat voorlopig toch geen nieuwe programma’s maken bij RTL. De timing is volgens de voormalig DWDD-presentator verkeerd. Ook NPO-directeur Remco van Leen legt zijn werk neer nu er een onderzoek naar hem wordt gestart. In Op1 bespreken we het met tv-recensent Angela de Jong en advocaat Bart Swier.

De schok van het rapport van commissie-Van Rijn dreunt ook vandaag nog door in Hilversum. Matthijs van Nieuwkerk gaat voorlopig toch niet aan de slag bij RTL, nu hij ook beschuldigd wordt van fysiek geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag. “RTL heeft wel heel lang nodig gehad om tot inkeer te komen”, reageert Angela de Jong.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Smaad

Advocaat Bart Swiers vindt de uitlatingen van BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler over dat Matthijs van Nieuwkerk zich schuldig zou hebben gemaakt aan fysiek en seksueel grensoverschrijdend gedrag juridisch onacceptabel. ”Ik heb niet het idee dat er sprake is van adequaat hoor- en wederhoor. Je moet je kunnen verdedigen. Het is gebleven bij een intern onderzoek met die mededeling. Hij heeft zich dus niet kunnen verweren zoals hij zou willen doen. Ik zou absoluut overwegen om aangifte te doen van smaad als het gaat om de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen