Caroline van der Plas reageert op uitspraak FDF-voorman Mark van den Oever tegen Piet Adema

Toeterende trekkers weten inmiddels ook de snelwegen buiten Nederland te vinden. Drie grensovergangen richting België zijn vrijdagmiddag nog steeds afgesloten vanwege boerenprotesten. Nederland en Brussel moeten nu de regels gaan aanpassen, vindt Caroline van der Plas, want dit kan volgens haar niet zo langer meer. In Op1 is ze te gast, samen met Omroep Brabant verslaggever Tessel Linders, die bij het boerenprotest was in het Brabantse provinciehuis.

In de afgelopen jaren hebben boerenprotesten in Nederland een prominente rol gespeeld in het publieke debat, maar de toeterende trekkers weten inmiddels ook de snelwegen buiten Nederland te vinden. Drie grensovergangen richting België zijn vrijdagmiddag nog steeds afgesloten vanwege boerenprotesten. Nederland en Brussel moeten nu de regels gaan aanpassen, vindt Caroline van der Plas, want dit kan volgens haar niet zo langer meer.

Wij moeten naar Brussel toe en met de vuist op tafel slaan en kijken wat er wel kan”, zegt de leider van de BoerBurgerBeweging over de Europese regelgeving voor boeren. “We zijn altijd maar bang voor Brussel. Het is een kwestie van willen.”

Farmers Defence Force

Farmers Defence Force (FDF) riep op om op verschillende plekken langs de A7 te verzamelen. Ook nam de FDF-voorman Mark van den Oever een video op. ‘Piet Adema, zal in het centrum van belangstelling komen staan’, zegt Van den Oever, terwijl hij voor brandende pallets staat. Een verkapte bedreiging? Van der Plas vindt van niet. “We moeten het nu eens hebben over hoe we de problemen van de boeren oplossen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen