Een noodkreet van wethouders van de 5 grote steden: de absurde huurprijzen moeten omlaag

Het wordt hoog tijd dat de alsmaar stijgende huurprijzen aan banden worden gelegd. Wethouders wonen van Amsterdam en Utrecht Reinier van Dantzig en Dennis de Vries willen dat de wet die voor maximale huurprijzen binnen het middenhuur segment zorgt er zo snel mogelijk komt. Anders komt volgens de wethouders de bestaanszekerheid in gevaar. In Op1 vertellen ze waarom er niet langer gewacht kan worden.

Woensdag werd er opnieuw gesproken over de volkshuisvesting in de Tweede Kamer. Demissionair minister Hugo de Jonge heeft bijna een wet klaar die een eind moet maken aan de hoge huren. Schiet op met die wet, zeggen nu wethouders uit heel Nederland. Want te veel mensen kunnen geen kant op. “Veredelde kippenhokken worden voor 2200 euro verhuurd”, vertelt wethouder wonen in Amsterdam Reinier van Dantzig.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen